Huisapotheek voortaan uit de 3D printer?

Posted on 27 september 2014

Huisapotheek voortaan uit de 3D printer?

Vincent Meier heeft zich voor dit artikel verdiept in een nieuwe techniek, het 3D printen. Welke mogelijkheden biedt deze nieuwe techniek in een ontwerpproces? En vooral wat zijn de gevolgen?

Onlangs was ik met vrienden uit Amerika aan het discussiëren over nieuwe technieken waarbij gemakkelijk van een virtueel computermodel een echt object gemaakt kon worden. Dit object hoeft niet alleen van kunststof te zijn maar kan ook van metaal zijn. Een aantal meende dat deze techniek niet bestond en een andere dacht dat het met lagen inkt te maken had. De kenner gaf aan dat je zelfs een ketting met schakels kon maken die geheel gesloten waren zonder een vorm van een naad. Tijdens de discussie leek het net of er een aantal water zag branden of dat er een truc achter zat. Het is toch echt mogelijk… Het heet “Rapid Manufacturing”, “Additive Manufacturing”, “Layer Manufacturing”, “Rapid Prototyping” of 3D-printen. Dit zijn allemaal termen voor het creëren van producten uit vaste en vloeibare materie, zoals poeder en polymeren.

Geheel nieuwe dimensie in ontwerpproces

Zoals u waarschijnlijk al vermoed geeft Rapid Manufacturing een compleet nieuwe dimensie aan het ontwerpproces, maar vooral ook aan de gehele productontwikkeling. Lees verder

 

Hyperlink: http://www.denf.nl/artikelen/publicaties/2014/huisapotheek-voortaan-3d-printer-

Share Button