All-rounder met maximale flexibiliteit

Posted on 24 oktober 2016

Leuze elektronic breidt zijn productgamma uit met een nieuwe contrast sensor die de gebruiksvriendelijkheid koppelt aan zeer hoge prestaties.

bild_5_ppic_krt18b_m12_l_15cm_300dpiDe nieuwe contrast sensor KRT 18B is een flexibel multicolor die gebruik maakt van een drietal LED kleuren: rood, groen en blauw. Zelfs met markeringen met een glanzende afwerking of vervaging kunnen probleemloos gedetecteerd worden door de automatische gevoeligheid regeling.
In de serie contrastsensoren van de KRT18B zijn verschillende uitvoeringen leverbaar:
Standaard, van eenvoudige schakelpunt instelling tot advanced modellen, met zelfinstellende Bargraph, twee Teach knoppen voor kalibratie op de achtergrond, het drukmerk en kleurselectie knop voor een optimale weergave van de signaalkwaliteit.
Dit alles maakt betrouwbare detectie door deze functie mogelijkheden eenvoudig met slechts enkele aanpassingen. Veranderingen in foliesoorten bijvoorbeeld bij verpakkingsmachines kunnen snel en eenvoudig worden aangepast door een uitgebreide “opslagbeheer” via de IO-Link interface.
Dankzij de ruimtebesparende ECOLAB getest IP67 / IP69K metalen behuizing en de hoge schakelfrequentie tot 22kHz, met zeer korte responstijden, is deze sensor bijzonder geschikt voor verpakkingsprocessen o.a in horizontale- verticale folie/zak verpakkingsmachines en labeldetectie in vulsystemen.
Een uitlijnhulp op de 13 mm brandpunt is inbegrepen bij de levering. Zo kan de sensor eenvoudig worden uitgelijnd en de sensor in gebruik worden genomen.
Met deze contrastsensor voldoet Leuze electronic wederom aan de hoog gestelde prestaties die u van ons verwacht:
“SMART PRODUCT USABILITY”

Afbeelding: KRT 18B in spruimtebesparende metalen behuizing

Share Button