CEM-C60

Posted on 25 maart 2021

Bij de serie CEM, de veilige magneetvergrendelingen van Euchner, heeft de modulaire structuur zijn intrede gedaan. De CEM-C60 is nu volledig flexibel samen te stellen. In drie stappen kiest men tussen verschillende magneten, een RFID transpondersensor uit verschillende series, en een ankerplaat met bijpassende transponder.

 

 

De eerste keuze betreft de magneetspoel met een permanentmagneet in de kern of zonder. Je kiest hiermee met welke restkracht de deur op zijn plaats wordt gehouden nadat deze is vrijgegeven.

De volgende keuze is het type RFID transpondersensor, unicode of multicode, individueel of in serie te verbinden of zelfs met ASi-bus, een connector of aangegoten kabel.

Ten slotte kies je de ankerplaat met bijpassende transponder.

Het lijken ingewikkelde keuzes maar voor iedereen die kennis heeft van machineveiligheid is dit goed te doen. Naar wens begeleidt de fabrikant bij het maken van keuzes.

De magneet en ankerplaat zijn in grote mate corrosie bestendig en geschikt voor toepassing op machines. Zij hebben een beschermingsgraad van IP 65 & IP 67. Het verbinden gebeurt via normale industriële M5- en M8-sensorkabels.

Zodra de magneetspoel 24 Volt krijgt, licht de gele LED op en is de magnetische houdkracht met 650 N geactiveerd.

De transponder gecodeerde positieherkenning bereikt PL e / Cat. 4. De magnetische vergrendeling mag alleen worden gebruikt om proces en product te beveiligen tegen ongewenste interventie.

Meer informatie op www.euchner.nl / www.euchner.be / www.euchner.lu 

Share Button