Ik weet nu hoe ik te werk moet gaan met Sistema

Posted on 25 juni 2015

Onlangs werd module I van de Masterclass SIL & PL, veiligheidsbesturingen voor de machinebouw afgerond door maar liefst 8 cursisten. Vooral weten hoe te werk te gaan in Sistema wordt als zeer waardevol ervaren.

Inhoud module I

In deze eerste module leren de cursisten meer over technische oplossingen en het werken met de tool Sistema en de Safety Evaluation Tool. Met hun eigen laptop voorzien van de tools, de cursist ontvangt hierover vooraf instructies voor de installatie, is men drie dagen aan de slag gegaan met de Performance Level en Safety Integrity Level materie.

Evaluatie door cursisten

Iedere training of masterclass evalueren wij met de deelnemers zodat we continue de lesstof in kwaliteit kunnen borgen en verbeteren waar wenselijk. In de evaluatie vragen we naast een algemeen rapportcijfer ook naar het meest interessante onderdeel van de training.

Rapportcijfer 8,2

Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,2 namens alle cursisten zijn wij heel tevreden over deze afgeronde module. Gerald van Engeland, Senior Consultant en TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer op het vakgebied machinery (TÜV ID-3642/11),  is alle dagen trainer geweest.

Foto: Gerald van Engeland.

Meest interessante onderdeel

Nagenoeg alle cursisten geven in hun evaluatie aan dat de toepasbaarheid van SIL en PL het meest interessante onderdeel was: ‘De SIL en PL berekeningen in verband met de directe toepasbaarheid in mijn werk’. Dit kwam alle dagen uitgebreid aan bod, daarom zegt één van de cursisten dan ook: ‘Juist het geheel van de drie dagen maakt de training zo waardevol!’.

Bij het samenstellen van het lesmateriaal maakt D&F zoveel mogelijk gebruik van praktijkvoorbeelden. Gerald, de trainer, is naast trainer ook werkzaam als Consultant voor D&F en heeft een rijke praktijkkennis waardoor hij mooie praktijkvoorbeelden kan tonen in de training.

meer informatie

Ook benieuwd naar wat de Masterclass SIL & PL, veiligheidsbesturingen voor de machinebouw voor u kan betekenen? Lees hier meer over de voltallige masterclass Module I en II, of klik door naar Module I en begin bij het begin!

Download de folder over de Masterclass SIL en PL,

veiligheidsbesturingen voor de machinebouw en bekijk overzichtelijk de mogelijkheden.

Bellen of mailen mag ook: m.vandenwijngaard@denf.nl of bel 076-5040340 en vraag naar Marieke van den Wijngaard.

Share Button