Leuze electronic presenteert: `s werelds eerste optische datatransmissiefotocel, voor locatie-onafhankelijke diagnose op afstand

Posted on 20 februari 2017

‘s Werelds eerste optische datatransmissiefotocel, de DDLS 500, maakt locatie-onafhankelijke diagnose op afstand mogelijk, dankzij een geintegreerde webserver. Leuze electronic creëert nieuwe standaarden in termen van prestaties en transparantie.
Leuze electronic presenteert een echte innovatie met de nieuwe DDLS 500 optische datatransmissiefotocel: alle relevante gegevens van de 500 DDLS kunnen worden opgeroepen met behulp van diagnose op afstand. De optische datatransmissiefotocel verbindt Ethernet-netwerken met behulp van optische dataoverdracht, met een bandbreedte van 100Mbits/s en maakt dus deel uit van het centrale netwerk.
De apparaten verzenden alle gangbare Ethernet-protocollen zoals PROFINET, Ethernet IP, EtherCAT, Ethernet-TCP/IP- of Ethernet-UDP in real-time tot een afstand van 200 m. Voor snelle en eenvoudige on-site diagnose heeft de DDLS 500 een LED-status die zichtbaar is vanaf grote afstand voor het weergeven van waarschuwingen en fouten. Dit zorgt voor eenvoudig onderhoud en diagnose. Door het modulaire basisontwerp, kunnen de apparaten flexibel en naar behoeften geregeld worden, zoals verwarming en een geïntegreerde laser uitlijnhulp. De voorgemonteerde montageplaat met veergelagerde kogelelementen en de ingebouwde waterpas maken uitlijning eenvoudig door slechts één persoon. Leuze electronic heeft het patent voor dit instellen met één hand. Alle waarschuwingsberichten die een onderbreking van de overdracht kunnen signaleren worden real time weergegeven in de DDLS 548i versie en actief overgebracht met Profinet.

Image: wereldnoviteit diagnose op afstand – mogelijk met de nieuwe DDLS 500 datatransmissiefotocel

Share Button