Muting opnieuw uitgevonden

Posted on 14 september 2016

“Smart process Gating” is de naam van een nieuw systeem van Leuze electronic, dat muting processen economischer, eenvoudiger en veiliger maakt.

Voor muting toepassingen, met name in de transport- en opslagsector en de automobiel- en verpakkingsindustrie waren meestal mutingsensoren nodig die transportgoederen eenduidig herkennen bij nadering van een gevarenzone, zodat deze bij het doorvoeren, de beveiliging overbruggen.
Leuze electronic heeft het SPG-proces (Smart Proces Gating) op basis van haar veiligheidslichtgordijnen MLC ontwikkeld, waardoor signaalgevende sensoren vervallen. Hiermee worden transportsystemen compacter gebouwd worden en het risico van uitlijningsproblemen of beschadiging van de sensoren wordt uitgebannen, evenals de kosten voor onderhoud. Tevens worden de aanschafprijs, de bekabelingswerkzaamheden en het manipulatiegevaar verlaagd en de beschikbaarheid van de totale veiligheidsinrichting verhoogd. Bij de SPG komt het eerste muting signaal van de besturing (PLC), terwijl het tweede muting signaal door het veiligheidsscherm zelf wordt gegenereerd. Smart Proces Gating vereist een grondige proceskennis, zodat de nodige PLC besturingssignalen exact in het verwachtte tijdvenster aanwezig zijn.

smartprocessgating-1 smartprocessgating2

Persvragen Leuze electronic BV Tel. +31(0) 418 – 65 35 44 sales@leuze.nl, www.leuze.nl

Share Button