Nieuwe handlemodule voor MGB deurslot

Posted on 8 juli 2015

Voor het MGB deurslot van Euchner is er een nieuwe handle module verkrijgbaar. Het gaat om de derde generatie met een aantal vernieuwingen.

Het veermechanisme is voorzien van een veel sterkere veer en betere stabiliteit. Hierdoor blijft de handle perfect in de beide eindposities staan. Zodra bij het verdraaien de handle over de middenpositie heen is, duwt die zichzelf met kracht naar de eindpositie. Tevens is daarbij een duidelijke klik hoorbaar.

De handle is voorzien van een donkergrijs kunststof dopje waaronder zich de bevestigingsschroef bevindt. Deze axiale bevestiging is zeer betrouwbaar en een goede maatregel tegen losraken.

Bij het in gebruik nemen van het MGB deurslot kan de hele unit 180 graden worden gedraaid, zodat deze past op links- en op rechtsdraaiende deuren. Het pennetje dat met een schroevendraaier moet worden opgetild teneinde de draairichting van de handle te veranderen, is nu zo gevormd dat je schroevendraaier niet kan wegschieten.

De vierde en laatste wijziging is niet aan de buitenzijde te zien of voelbaar, en alleen van toepassing op hekken die slecht of niet zijn geaard. Er is voor een volledige elektrische isolatie ten opzichte van het hek gezorgd. Dit betekent dat eventuele elektrische vervuiling op het hek, niet via de bevestiging tot binnenin het MGB deurslot wordt geleidt.

De derde generatie handle module is optioneel verkrijgbaar en past op alle MGB’s die tot nu toe werden geleverd.

 

Meer informatie op www.euchner.nl / www.euchner.be / www.euchner.lu

Share Button