Nieuwe veiligheids-PLC met gratis software

Posted on 31 oktober 2014

Euchner_MSCEuchner brengt een nieuwe veiligheids-PLC op de markt onder de naam MSC. Deze mini besturing is een universeel toepasbaar, vrij programmeerbaar en modulair uitbreidbaar

veiligheidssysteem voor de beveiliging van machines en installaties. Hij is nagenoeg voor alle veiligheidsfuncties inzetbaar en kan een groot aantal veiligheidscomponenten bewaken.

 

De MSC biedt een maximum aan flexibiliteit. De basis module heeft 8 ingangen en 2 uitgangen en is uit te breiden met verschillende in- en uitgangsmodulen. Daarmee kan de gebruiker de MSC individueel samenstellen voor zijn specifieke toepassing. Voor de verbinding met overige netwerksystemen heeft Euchner een breed aanbod aan communicatiemodules.

 

Voor het programmeren wordt gebruik gemaakt van de software “Euchner Safety Designer”. De software is zeer overzichtelijk software die intuïtief wordt bediend. Voor het configureren staan een vele veiligheidsfuncties, logische bewerkingen en timers ter beschikking.

 

Om de besturing operationeel te krijgen wordt de basis module MSC-CB aangesloten op de USB poort van een PC om het programma te uploaden. De basis module kan worden uitgerust met een geheugenkaart waarin een kopie van de software wordt bewaard. Met de geheugenkaart kan de volledige programmering in een handomdraai in een andere veiligheids-PLC worden geactiveerd.

 

Uitgebreide diagnosemogelijkheden zorgen voor het snel verhelpen van storingen in het veld waardoor machine stilstand tot een minimum wordt beperkt. De MSC biedt de hoogste maat van veiligheid: PLe / SIL3 / Kat4

 

De software is gratis en draait op elke PC, ook zonder verbinding met de MSC. Dit biedt de mogelijkheid om de functionaliteit te beoordelen zonder iets te moeten aanschaffen.

 

Meer informatie op www.euchner.nl / www.euchner.be / www.euchner.lu

Share Button