Nieuwe vluchtontgrendeling voor PLe deurslot

Posted on 16 juni 2014

Escape release for ESLEen nieuwe vluchtontgrendeling is toegevoegd aan de serie ESL deursloten met geïntegreerde veiligheidssensor. Dit slot vangt zichzelf en borgt de deur in de gesloten positie, waardoor alleen een vluchtontgrendeling een ingesloten persoon vrijheid kan bieden.

Zelfs indien de ESL vanaf de buitenzijde met de sleutel is vergrendeld, wordt de deur door drukken op de blauwe knop ontgrendeld. De deur kan daarna niet terugvallen in het slot totdat de blauwe knop mechanisch wordt gereset door het  terugdrukken van een pal.

Wanneer de blauwe knop wordt ingedrukt, vallen de beide 24V OSSD-signalen onmiddellijk weg. Het ESL deurslot bevat een veiligheidssensor met transpondertechnologie en voldoet aan de hoogste eisen voor machineveiligheid: PLe en SIL3.

Verder is het ESL deurslot bestand tegen vibraties van de machine en kan hoge krachten aan. Aan de voorzijde zitten twee LED’s waaraan de status van het slot kan worden afgelezen. De ESL mag in een seriële keten worden verbonden met alle andere transpondersensoren van Euchner. De M12-connector kan naar behoefte worden omgezet naar de andere zijde.

 

Meer informatie op www.euchner.nl / www.euchner.be / www.euchner.lu

Share Button