Nieuwsflash D&F september 2017

Posted on 10 september 2017

Welke TÜV persoonscertificering past bij u?

Het ontwerpen en onderhouden van veilige machines is een vakgebied waarin van personeel de nodige kennis wordt vereist. Foutjes van welke aard dan ook kunnen grote gevolgen hebben. Ontwerpers en leidinggevenden voelen een zekere verantwoordelijkheid en willen hun kennis en de kennis van hun medewerkers op niveau hebben.

Het volgen van training is hiervoor de beste weg. Uit de markt blijkt veel behoefte aan een formele persoonscertificatie. ‘De TÜV’ is de meest actieve partij op dit vlak en heeft veel aanzien. Het aantal TÜV certificaten en titels is niet meer op de vingers van één hand te tellen. Het ene certificaat is echter het andere niet en het blijkt voor veel mensen uitermate moeilijk om het onderscheid te maken. Hoog tijd om alles eens op een rijtje te zetten! lees meer 

Gratis D&F Pocket ATEX Richtlijnen

Pocket ATEX richtlijnenAltijd up-to-date informatie over explosieveiligheid bij de hand, dat biedt de handige D&F Pocket met ATEX informatie.

Compact POCKETboekje ATEX

In de compacte drieluik folder, het pocketmodel, treft u informatie aan over de ATEX richtlijnen. Er is onder meer aandacht voor:

Naast theorie treft u ook een tabel aan met categorie indeling, temperatuurklassen en brandstofgroepen.
Bovendien staan de veel voorkomende beschermingswijzen uitgelegd. De informatie is kort en bondig weergegeven met tabellen en tekeningen die duidelijkheid verschaffen.

lees meer

Boeken over organisatie- en veiligheidsmanagement

D&F Consulting B.V. publiceerde een aantal boeken over organisatie- & veiligheidsmanagement, veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties.

lees meer

 

Online veiligheidsadvies met SEM

Online Safety Expert ManagerD&F’s Safety Expert Manager (SEM) biedt online advies en ondersteuning bij al uw veiligheidsvraagstukken op het gebied van Machineveiligheid, Procesveiligheid en Veiligheidsmanagement.

Naast telefonisch en online advies kunt u in de database gebruiksvriendelijke praktijkdocumenten met normbewerkingen, checklists en praktijkvoorbeelden vinden die u helpen te voldoen aan actuele, relevante wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid.

lees meer

 

Share Button