SafetyPlaza – SafetyCase

Posted on 28 september 2015

De partners van SafetyPlaza streven ernaar om het kennisniveau rond machineveiligheid in de markt te verhogen, en hanteert een pragmatische en innovatieve aanpak. Machineveiligheid is namelijk geen doel, maar een middel om te komen tot een veilige en positieve werksituatie.

Voor scholen, bedrijven en opleidingscentra is een demonstratiekoffer ontwikkeld, de SafetyCase. Dit is een volledig werkende demo-machine in een mobiele flightcase met wielen en deksel. De koffer is in een ruime auto gemakkelijk te vervoeren. SafetyPlaza produceert momenteel een volledig vernieuwde serie.

SafetyCase compact

De demo-machine wordt beveiligd met de modernste voorzieningen: Mechanische afschermingen, veiligheidssensoren, veiligheidsvergrendeling, veiligheids-plc, touch-screen,

Veiligheidshekwerk, noodstop, deurbewaking, deurvergrendeling, toegangscontrole, lichtschermen met muting, detectiematten, 2-hands bediening, lichtzuil, veiligheids-plc, touch-screen.

Alle toegepaste componenten zijn “state of the art” en voldoen in samenhang aan de hoogste veiligheidsniveau’s PLe en SIL3.

Het demoproces en de veiligheidsprocessen zijn geïntegreerd in de veiligheidsbesturing. Een HMI touch-screen toont een simulatie van het proces. Via de knoppen en het touch-screen kan men het proces beïnvloeden (start, stop, tweehandsbediening, handbediening, etc.).

Net als bij een echte machine, is er een volledige risicoanalyse, technische documentatie en een gebruikershandleiding. Alle geldende richtlijnen en normen zijn gevolgd en de machine heeft een CE-markering

Interesse in de SafetyCase? Neem contact op via office@safetyplaza.eu

Bekijk hier de SafetyCase brochure

Share Button