Snelle en eenvoudige codelezing

Posted on 6 juni 2016

De nieuwe, op camera gebaseerde codelezer DCR 200i voor de snelle decodering van 1D en 2D codes, is speciaal ontwikkeld voor toepassing bij verpakkingssystemen, in productieomgeving, automatisering en robotica.

Leuze electronic’s nieuwe, op camera gebaseerde codelezer DCR 200i is een codelezer te gebruiken voor het herkennen en identificeren van streepjescodes, gestapelde codes, QR- en

DataMatrix-codes. Deze kenmerkt zich door extreem goede leesprestaties met snelheden van maximaal 6 m/s en door eenvoudige ingebruikname, bediening en onderhoud door fabrikanten en eindgebruikers. De codelezer zorgt voor een betrouwbare en complete traceerbaarheid van levensmiddelen, dranken, farmaceutische en cosmetische producten, evenals alle soorten non food artikelen.

Zijn compacte vormgeving, het montageconcept en de eenvoudige bediening betekent dat de DCR 200i gemakkelijk en snel kan worden geïntegreerd in een breed scala van verschillende toepassingen. Dit geldt voor zowel de mechanische installatie als de ingebruikname en configuratie. De codelezers van de DCR 200i-serie hebben geen extern programma nodig voor de bediening en configuratie, maar gebruiken een gePPIC_DCR200_L (1)ïntegreerd grafisch bedieningsmenu (Leuze electronic Webcofig) wat beschikbaar is via de Ethernet-interface. De DCR 200i kan in slechts drie minuten in gebruik worden genomen met behulp van de configuratiewizard. Bovendien is een teach-functie aanwezig, die met behulp van de beide bedieningsknoppen, direct op de DCR 200i in combinatie met een smartphone-app ontwikkeld is voor de parametrering.

De krachtige, geïntegreerde LED-verlichting en de hoge resolutie in combinatie met een extreem grote scherpte/diepte, zorgen voor betrouwbare decodering. Zelfs in het geval van snelle processen en hoge productsnelheden. Het modulaire ontwerp betekent dat zelfs de meest moeilijke codes gelezen kunnen worden. De selecteerbare optische varianten Hoge resolutie (N optiek), Medium resolutie (M optiek) en Lage resolutie (F optiek) lezen op afstanden van ca. 40 tot 360 millimeter. De kap van de behuizing kan gemakkelijk worden vervangen voor specifieke omstandigheden.

Bijvoorbeeld als een kunststof venster nodig is in de voedingsindustrie in plaats van het gebruikelijke glazen venster of als specifieke omstandiPPIC_DCR200_Anzeige (2)gheden een polarisatiefilter vereisen. Zogenaamde diffusorfolie voor op het lichtuittredevenster van de behuizing is ook beschikbaar, voor het verminderen van storende reflecties.
De codelezers van de DCR 200i-serie worden zelfstandig ingezet, met een afzonderlijk IP-adres in Ethernet stertopologie. Naast de geïntegreerde RS232, RS422 en Ethernet interfaces met XML-communicatie, is ook een modulaire aansluiteenheid MA 2xxi uit het toebehorenprogramma van Leuze electronic serie beschikbaar voor verbinding met andere veldbussystemen zoals PROFIBUS, PROFINET, EtherCAT, enz.. Er zijn 4 vrij programmeerbare ingangen/uitgangen voor de activering of signalering voorhanden.

 

download de brochure. – download de flyer

Share Button