Transpondervergrendeling

Posted on 11 december 2014

CTPVeiligheidsspecialist Euchner lanceert de nieuwe transpondervergrendeling CTP. De CTP voldoet  aan de nieuwste normen waarin tevens maatregelen tegen manipulatie staan (EN-ISO14119).

In vergrendelde toestand kan de actuator tot 250 kilogram trekkracht worden belast. De RFID elektronica in actuator heeft een mechanische breekpositie waardoor de communicatie wegvalt voordat de actuator zou breken. Deze slimme breukdetectie betekent: géén foutuitsluiting (fault exclusion). Dit veelbesproken onderwerp is dus geen thema meer bij de CTP.

 

De kop kan in 4 richtingen worden verdraaid. Op de achterzijde een optionele vluchtontgrendeling met verlengbare as. Verder zijn er vele accessoires zoals schuifgrendels, sleutel- en draaiknop ontgrendelingen en een lockout strip.

Met 1 miljoen cycli is de CTP geschikt voor alle denkbare industriële toepassingen. IP69k maakt de CTP ook inzetbaar in omgevingen waar met hoge waterdruk wordt gereinigd.

De CTP kan individueel op een veiligheidsbesturing of veiligheidsrelais worden aangesloten. Ook kan de CTP in een seriële keten worden opgenomen met andere CTP’s of andere transpondergecodeerde sensoren van Euchner. Alle elektrische in- en uitgangen worden via twee M12 of één M23 connector aangesloten.

Meer informatie of een demonstratie: www.euchner.nl / www.euchner.be / www.euchner.lu

Share Button