XTS: nieuwe motormodules voor zeer flexibele productie

Posted on 11 augustus 2015

Lineaire motoren met 22,5° radius bieden extra toepassingsmogelijkheden.

Beckhoff-XTS slider

Met nieuwe motormodules wordt het eXtended Transport System (XTS) nog flexibeler. De rechte en gebogen motormodules (180°) worden aangevuld met nieuwe varianten met een 22,5° radius. Hierdoor zijn nieuwe geometrieën mogelijk, zoals volledige cirkels, binnen- of buitencurven of vierkanten met afgeronde hoeken. Op die manier kan het toepassingsspectrum bijvoorbeeld worden uitgebreid met een flexibele draaitafel en nieuwe individuele railtrajecten.
Het lineaire transportsysteem XTS bestaat uit modulaire lineaire motoren met geïntegreerde vermogenselektronica en routeregistratie, op basis van 1 tot n kabelloze movers en de mechanische geleidingsrails. Met deze paar componenten kunnen de meest uiteenlopende toepassingen, geometrieën, lengtes en radiussen worden gerealiseerd. De motormodules AT2020-0250 (+22,5°, buitencurve) en AT2025-0250 (-22,5°, binnencurve) breiden de mogelijkheden van het XTS-systeem aanzienlijk uit op het gebied van railtrajecten. Door de combinatie van verschillende radiussen en rechte stukken kan een optimale aanpassing aan de toepassing worden verkregen. Ook voor de nieuwe motormodules zijn bijpassende geleidingsrails verkrijgbaar.

Het XTS biedt de mogelijkheid om producten en formaten te verwisselen, alsmede om in de kortst mogelijke tijd kleine partijen zonder mechanische ingrepen te produceren. Complexe en kostbare mechanische systemen worden vervangen door software. Met de nieuwe motormodules kunnen nieuwe toepassingsgebieden worden gerealiseerd:

– Volledige cirkel waarop de mover aan de buitenkant loopt
– Volledige cirkel met aan de binnenkant lopende movers
– Polygoon, gedeeltelijke cirkel verbonden met rechte stukken
– Trap- of S-vormige railgeleiding
– Afgeronde rechthoek van afmeting naar keuze

Hierdoor wordt de inzetbaarheid zowel met betrekking tot de toepassing als de beschikbare inbouwruimte aanzienlijk uitgebreid.
www.beckhoff.be/xts

 

Share Button